TopCup øst    

Hvad er TopCup?
TopCup er en gennemgående konkurrence i forhindringskørsel, hvor det gælder om at køre en bane hurtigt og fejlfrit. Hvert påbegyndt sekund over eller afvigelse fra tilladt tid og en nedrevet bold koster strafpoint.  Kuskene skal gennemføre mindst 3 af 6 afholdte stævner for at kvalificere sig til finalen. Præmier til 3 bedste placeringer i hver klasse og plaketter til alle der har gennemført cup'en.
TopCup' er publikumsvenlig. Det er sjovt og underholdende! Det er en fornøjelse at opleve hvordan kuske og heste samarbejder i en sport, hvor lydighed, tillid og horsemanship går op i en højere enhed. 
 

Historie

TopCup blev startet i 2005 af seks køre- og rideforeninger på Sjælland og Henrik Køier Andersen. Baggrunden var ønsket om intensiv træning i forhindringskørsel, én af disciplinerne inden for køresporten, kombineret med en gennemgående konkurrence.

Organisation   

Repræsentanter for de lokale køreforeninger og -selskaber på Sjælland, Lolland Falster mødes i begyndelsen af januar for at koordinere det kommende års aktiviteter. Desuden drøftes aktuelle emner og TopCup styregruppen nedsættes. Seks lokale køre- og rideforeninger er vært og arrangør af de seks første TopCup stævner. Mens TopCup Finalen arrangeres i fællesskab.