Forside > Kørsel > Kørestævner > Presse
Nyheder

Presse

Chance for revanche på Dorthealyst  

Europæiske kuske står i kø for en plads ved Dansk Køre Selskab's internationale kørestævne,i Store Bededagene. Med den danske medaljeregn ved VM for pony i 2007 og et succesrigt arrangement i erindring, er det naturligt, at interessen er stor for revanche.

De danske topkuske Peter Koux og Lars Dau, som begge hev VM-medaljer med hjem i sommers, er klar til at tage kampen op mod udfordrerne. Halvdelen af pladserne er reserveret til danske kuske – og bliver de ikke besat, står udenlandske kuske klar til at overtage dem. (foto: Ole Jespersen, 2004)

På vej til mesterskaber:   Årets første store kørestævne er desuden optakt til dansk mesterskab, som afvikles 10-13. juli 2008 på Holtegård i Vendsyssel. De fleste DM-kuske er udtaget, men køreselskaberne afventer endnu resultaterne for de kuske, der kæmper om de sidste pladser.

Senere på sommeren afvikles VM for klasserne 1-spand hest og 4-spand hest i henholdsvis Polen og Holland. De danske kandidater tæller bl.a. Ane Wieder, Helle Clausen, Anders Hansen, Ole Buch Jensen.

 

Konkurrencen:   Heste og Ponyer konkurrerer hver for sig i klasser for 1-, 2- og 4-spand. Køresport er en moderne konkurrencesport, som bygger på gammel kørekultur og -traditioner – og en af de få sportsgrene hvor kvinder og mænd fra 14-70+ år konkurrerer på lige fod.

Tidsplan:   Torsdag og fredag køres elegant dressur, mens publikumsklassikeren maraton finder sted fra lørdag morgen. Søndag afsluttes med keglekørsel.

 

Det store internationale Kørestævne foregår den 17.- 20. april 2008 på Dorthealyst, Knabstrup Møllebakke 4, 4440 Mørkøv.

Se her Dansk Køre Selskab eller Dansk Køre Forbund

 

 


Siden under redigering!

Kalender 2017

Regler 2017 DressurCup 

Regler 2017 TopCup  


Køreforeninger adresseliste 2017

fotos her (fotograf Tomasz Brodzikowski)


Se TV - Klip fra Indendørs Kørestævnet i Vemmelev her  - klik på dato 13.marts 201