Forside > Kørsel > Kørestævner > Konkurencen
Nyheder

Konkurencen

Konkurrencen
Kørestævner består af tre discipliner, der alle tæller med i det samlede resultat: Dressur, Maraton og Forhindringskørsel. Desuden kan kørestævnet indeholde disciplinen: præsentation /forspandskontrol, som dog ikke tæller i den gennemgående konkurrence.

 

Dressur. Kuskene kører et fastsat program med forskellige øvelser på bane – præcis som i ridning. Programmet køres efter hukommelsen og i gangarterne skridt og trav samt galop (program 9 -spand) .

  

Formålet er at bedømme hestenes bevægelser, smidighed og lethed. Og samtidig bedømme kuskene for stil, nøjagtighed, herredømmet over hestene/ponyerne og for påklædning, seletøj og vognens tilstand.

Henrik Hansen 2006 (foto: Ole Jespersen)

Maraton. Den store publikumsmagnet på grund farten, dramatikken og spændingen. Kuskene kører først en rute i terrænet og slutter med en etape bestående af maratonforhindringer, der gennemkøres på tid. Forhindringer kan både være opbyggede eller naturlige – og indeholde vand, grøfter, skrænter eller broer. Formålet med maraton er at afprøve hestenes/ponyernes kondition, udholdenhed og træning samt kuskens kørefærdigheder, evne til at bedømme tempo og generelt horsemanship.  

 Ander Hansen, 2006 (foto Ole Jespersen)

Keglekørsel. 

Kuskene kører gennem en fastlagt bane med et antal forhindringer bestående af plastkegler med bolde på. Banen skal gennemkøres på en idealtid og uden at rive bolde ned – ellers er der strafpoint.

Formålet med denne disciplin er at afprøve hestenes/ponyernes kondition, lydighed og smidighed efter deltagelse i maraton samt kuskenes færdigheder og dygtighed.

Ane Wieder 2006 (foto Ole Jespersen)

                                                                  

 


Siden under redigering!

Kalender 2017

Regler 2017 DressurCup 

Regler 2017 TopCup  


Køreforeninger adresseliste 2017

fotos her (fotograf Tomasz Brodzikowski)


Se TV - Klip fra Indendørs Kørestævnet i Vemmelev her  - klik på dato 13.marts 201